Férfi ima alkalmak 2021-06-22T14:06:23+00:00

Férfiima alkalmak:

Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! /1 Kor,16,13/

A közösségünkbe járó és érdeklődő férfiak, kéthetente egy közös hajnali imádság és reggeli keretében, a Férfiimán találkoznak! Több mint 10 éve működik ez a férfikör a közösségben, ide járó férfijaink tanúságtételük alapján, ezért a leghálásabbak!

Célunk hogy őszinte, egyre erősebb, magukat és sebeiket vállaló férfiak akarunk lenni, akik gyermekeiként a Mennyei Atyának megteszik a dolgukat.

Példaképünk és ősmintánk a férfi Jézus Krisztus!

Erőnk és vezetőnk az igaz férfiléthez pedig a Szentlélek!

Hisszük hogy sikerül megépülni, gyógyulni és megélni férfi, férji és apai mivoltunkat!

Alkalmainkon van: kávé és hozott harapnivaló, buzdító szó, dörmögő de lelkes, vagy elgondolkodtató Isten dicséret zenével, aktuális téma Isten szava alapján, őszinte megosztás küzdelmeinkről, bukásainkról, győzelmeinkről…, és végül az áldás amivel hordozzuk és megerősítjük egymást.

Az alkalmat az adott napokon kéthetente (pénteken) 06.00 és 08.00 óra között, a Missziós Központban (Bp. XI. ker., Fehérvári út 168-178, C lépcsőház, kapucsengő 171) tartjuk.

Korunk, apa és férfiminta hiányban szenved, a sok válás és ennek következtében, sokszor az apai jelenlét hiányában felnövő gyermekek miatt…

Szükségünk van a tudatos férfi mivoltunk megépítésére, ezért keresztény-férfi identitás helyreállítását és megerősítését tartjuk a férfi ima kör elsődleges céljának. Kezdve saját magunkon, hogy másokat is bátran elvezessünk, a minden férfi számára Jézus Krisztusban, az igaz férfiban jelenlevő igazságra.

Amikor igazán a bibliai alapelvek szerint igyekszik élni egy férfi, az a mai világban gyorsan szembenállást képvisel, sőt gyakran támadásnak van kitéve. Hogyan küzdjünk meg egy-egy ilyen helyzettel, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és elsősorban az Úrhoz.

Hogy növekedjünk azzá az erős, de gyengeségét is vállalni tudó, szabad és önálló, mégis kapcsolódni és segítséget kérni és adni tudó férfivá, akivé mindenki csak maga válhat?

Ezekre keressük a választ és a megerősítést egymás által is Istennél.

A korai kezdés /06.00-08.00/ is a kihívás jellegét erősíti az alkalomnak, és így nem vesszük el az időt este a családtól.

Kiemelt fontosságú az egymásért, családjainkért, szeretteinkért való közbejárás, a gyakorlatias tanítások, Isten Igéjének tanulmányozása. Mindez bizalmi légkörben történik, ahol a humor is helyet kaphat.

Vezetőink: Nagy Zsolt és Vitéz András

Az alkalmat az adott napokon kéthetente (pénteken) 06.00 és 08.00 óra között, a Missziós Központban (Bp. XI. ker., Fehérvári út 168-178, C lépcsőház, kapucsengő 171) tartjuk.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!