D18 Ifjúsági alkalmak 2021-06-22T14:13:18+00:00

Esték a Szentlélekkel – Ifjúsági közösségünk megalakulása

Bár az előző év kihívásokkal teli volt, ez sem tartott minket vissza attól, hogy elindítsuk az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség fiataloknak szóló alkalmait. Az ösztönzés Takács-Váry Zitán keresztül érkezett, aki arra kérte a Közösség vezetőit, hogy tartsunk neki és pár barátnőjének bérmálkozási előkészítést, mert, úgymond, „ti ismeritek a Szentlelket”. A csapat hamar összeállt, jórészt személyes kapcsolatokon keresztül. Októberben – néhány bevezető alkalom után — egy Szentlélek szemináriummal kezdtük összejöveteleinket a D18 kávézóban, és nem kellett sok idő ahhoz, hogy mély kapcsolat alakuljon ki a résztvevők, a kiscsoportok tagjai között.
Sajnálatos módon elég hamar át kellett állnunk online üzemmódra, de szerencsére ez sem törte meg a közösség épülésének folyamatát. A Zoom-os alkalmakon is részünk van bensőséges dicsőítésben Tihanyi Klári által, és bár nem vagyunk egy helyen, a kiscsoportok így is nagyon bensőséges légkörben zajlanak.

Úgy éreztük, hogy személyes részvétellel kell megtartanunk a Szentlélek szeminárium egyik legfontosabb összejövetelét, a Lélekáradásért való imaalkalmunkat. A járványügyi előírásokat betartva sikerült személyesen, egyesével imádkoznunk kiscsoportjaink tagjaiért. A fiatalok nagyon felkészülten, mély vágyakozással érkeztek, s legtöbbjük szívébe a Szentlélek láthatóan betalált… Óriási élmény volt számunkra, amikor megtapasztaltuk, hogy a Szentlélek annyira velünk van, hogy valakinek videochat-en keresztül is sikerült Lélekben nyugodnia…

Ezután a sikeres, felpezsdítő alkalom után nem sokkal a Szentlélek szemináriumot küldetési szentmisével zártuk le a Tömő utcai templomban, ahol személyes áldásban részesültünk a miséző Kemenes Gábor atya által.

Hálásak vagyunk, hogy az Ifjúsági csoport, amely a Szentlélek szemináriummal indult, egy közel harminc fős közösséggé alakult az Új Jeruzsálemen belül. Szintén reménykeltő, hogy a közösségben felnőtt fiatalok (Nagy Beni, Kunszabó Kati, Kunszabó Andris) is ott vannak a szolgáló teamben, akik két később csatlakozott ifjú szolgálóval, Tihanyi Klárival és Endrédy Balázzsal együtt hétről hétre elkötelezetten jelen vannak: dicsőítenek, tanítanak, tanúságot tesznek és vezetik kiscsoportjaikat. Hálásak vagyunk Zoli és Zsolt jelenlétéért is, akik segítenek az új közösség kialakításában. Annak is külön örülünk, hogy a közösségünk családjaiban felnövekvő fiatalok mostantól közöttünk is lelki otthonra találhatnak!
Dicsőség Jézus Krisztusnak, aki mindezt felépítette, megáldja és megerősíti!

 

Kunszabó Katalin