Rólunk 2024-01-03T10:26:33+00:00

Rólunk

ÚJ JERUZSÁLEM KATOLIKUS KÖZÖSSÉG

„Európa mai kulturális és vallási helyzete hitben felnőtt katolikusokat és olyan missziós keresztény közösségeket vár, akik Isten szeretetéről tanúskodnak minden embernek.”
II. János Pál pápa: Ecclesia in Europa, 50.

Az Új Jeruzsálem Isten városa: a hajlék,
ahol Isten örökkön örökké az emberekkel van.
A végcél, ahová igyekszünk:
örömünk és üdvösségünk helye,
ahol Atyánk letöröl majd minden könnyet.
Az Új Jeruzsálem ma is létező valóság:
Isten dicsőítésének középpontja,
ahol szentek és angyalok szüntelenül
a Szentháromságot magasztalják:
ebbe a mennyei liturgiába kapcsolódunk be naponta.
Az Új Jeruzsálem a megdicsőült Egyház:
ahol a Fő, Jézus Krisztus lakik,
oda tartunk és tartozunk mi is.

Az Új Jeruzsálem magyar alapítású közösség: huszonéves katolikus fiatalok hozták létre, nevét 1997. január elsején vette fel. Egyetlen célunk Jézus Krisztus evangéliumának hirdetése. Meggyőződésünk, és mélységes tapasztalatunk, hogy a Jézussal való bensőséges, hitbéli találkozás megváltoztatja az emberek életét! Hisszük, hogy ami egyes emberekkel megtörtént és megtörténik – a lelki-szellemi újjászületés – megtörténhet egész Magyarországgal, az egész magyar nemzettel is!

A misszió számos formáját gyakoroljuk: 1997 tavasza óta tartjuk TŰZ- evangelizációinkat Budapesten, vidéken és szerte a Kárpát-medencében. Ezek alkalmanként több száz főt vonzó zenés tanúságtevő esték, amelyeket a nem hívő érdeklődőkre való tekintettel általában sportcsarnokokban rendezünk meg. Hetente tartunk utcai evangelizációt Budapest forgalmas pontjain. Közösségünk tagjai gyakran szerveznek plébániákkal és iskolákkal együttműködve hétvégi hitébresztő kurzusokat (pl Fülöp-kuzus), lelki napokat, valamint hosszabb, hitbéli bevezetést nyújtó tanfolyamokat is, mint példul az Alpha-kurzus. Különös kegyelemként éljük meg, hogy fő szervezői lehetünk az „Ez az a nap!” ökumenikus találkozóknak, amelyek minden esetben több tízezer érdeklődőt vonzanak. 2011. januárjában nyitottuk meg a „Csak Egyet” Szociális Segítő Központot, ahol naponta 200 hajléktalan embernek nyújtunk segítséget. Nagy örömmel szolgálunk a határon túli magyar közösségekben is, főként Szlovákiában, Erdélyben és a Vajdaságban.
A 2012-es tavaszi elköteleződéskor 80 teljes jogú és 40 társult tag lépett be a közösségbe (mintegy 50 gyermeket nem számítva). Közösségi testvéreink kiscsoportjainkat látogatják hetente, havonta pedig közösségi napon találkoznak egymással. Dr. Erdő Péter bíboros-érsek atyánk 2011. augusztus 20.án kelt levelében jogi személyiséggel ruházta fel és végleg jóváhagyta az Új Jeruzsálem Katolikus Közösséget.

Nagy Zsolt
operatív vezető

Csiszér László
vezetői team

Bemutatkozás

Kunszabó Zoltán
állandó diakónus

Bemutatkozás

László Viktor
társalapító

DSC 5536.2

Mikesy Imréné,
Julika

Bemutatkozás